by    0   0
Capçalera horaris

El passat 13 de Juny organitzat per l’associació Apnea Catalunya es va celebrar a la piscina de la Verneda (Barcelona) la segona edició de l’Open Apnea Barcelona, sota normativa AIDA International i puntuable per a la Lliga Catalana d’Apnea AIDA.

La prova va estar dirigida per Albert Tudela i com a jutges oficials AIDA es va comptar amb Ferran Sayeras i Mara Torrealba a més de la resta del Staff, tots pràcticament socis de AC i que sense la seva ajuda desinteressada no hagués estat possible celebrat aquest esdeveniment.

Un total de 13 participants inscrits es van donar cita en un horari que tots van agrair per ser més còmode, doncs quasi totes les competicions d’apnea tenen lloc a primera hora del matí, el que suposa que els esportistes s’hagin de llevar de matinada per estar a punt per la prova.

Com a novetat, es va incorporar una prova pilot de “canguratge”, per a que els pares apneístes poguessin venir a participar aquell dia, i que vist l’èxit que va tenir intentarem exportar-ho a futures competicions, doncs cada cop hi ha més peques a la família aquàtica.

En aquesta edició comptarem amb la presència de l’actual Campió d’Espanya Aleix Segura, que es prenia la prova com un test per al proper Campionat del Món de Belgrad que tindrà lloc a finals de Juny i amb Twelfik Blaoui, apneista algerià establert a Barcelona que ja posseeix els rècords nacionals de DYN i STA.

Del gruix de participants cal destacar que la majoria eren membres del grup d’entrenament de  socis d’Apnea Catalunya a Cerdanyola del Vallès i que es nodreix gràcies als tallers d’iniciació que es realitzen al llarg de l’any. Això comporta que per a molts fos la seva primera vegada en competició i visqueren l’experiència com una espècie de festa de fi de curs, intentant posar en pràctica tot el que han aprés i entrenat durant la temporada.

Només va faltar la participació d’una noia més per a poder tenir classificació femenina, com mana la normativa però tant Eva Raimundez com Sara Rivera van deixar el pavelló femení molt alt competint de tu a tu contra els nois, qui esperem que per a properes proves animin encara a més companyes d’entrenament a competir i tenir podi propi.

La prova va començar a les 11:30 amb l’obertura d’inscripcions, seguit del posterior escalfament per a la modalitat de STA. Aquesta es va iniciar a la 13:00 amb Aleix Segura i Jaume Dasquens en ambdós camps de competició. L’actual rècordman va tenir problemes a causa d’agafar aire molt ràpid aprop del Top i abortant el seu intent a mitja estàtica. En no realitzar el protocol corresponent el jutge el va penalitzar amb una targeta vermella com mana la normativa.

11348448_625034444278432_433353082_o
20150613_131307

Un a un anaren passant per els dos camps de competició tots els participants en la seva lluita particular contra el temps, el darrer en participar fou Twelfik Blaoui, assistit en tot moment per la seva compatriota i coach Chiba Madori, qui va estar animant-lo durant la seva actuació i que li va valdre per batre el seu propi rècord nacional d’Algèria aturant el crono en uns fantàstics 6’42” i aconseguint la medalla d’Or en aquesta modalitat de la prova.

20150613_130012

La plata fou per a Andreu Corvillo amb un temps de 4’44” i el bronze se l’endugué amb un temps de 4’39” Ginés Gómez en la seva primera competició. Destacar també la participació del debutant Carlos Moreno que amb un temps de 4’04” es va classificar en 4º lloc i la de Sara Rivera que amb 3’12” li valgueren un meritori 6é lloc de la general de STA.

La següent prova era l’apnea dinàmica, on els participants havien de triar entre la modalitat amb aletes (DYN) o sense aletes (DNF).

En la modalitat DNF Aleix Segura fou el campió amb uns espectaculars 162m, llàstima que va iniciar la prova uns segons fora del top, fet que li va suposar una targeta groga i una penalització que varen impedir segons la normativa AIDA que aquesta marca li valgués com a nou rècord nacional ja que aquests, per a ser vàlids, han de finalitzar amb targeta blanca.

La segona posició fou per Andreu Corvillo amb 74m i la tercera per a Ginés Gómez amb 59m, tots dos tornaren a repetir medalles.

En la modalitat DYN es va donar la paradoxa que tots els nois varen competir amb bi-aletes i només les dues noies ho varen fer amb mono-aletes.

La tercera posició fou per al debutant David Gabernet amb uns meritoris 80m tenint en compte els pocs mesos que fa que practica apnea.

Eva Raimundez va confirmar el seu bon estat de forma superant el seu rècord personal aconseguint recórrer amb la seva mono-aleta una distància de 115m i que li varen valdre un segon lloc i medalla de plata.

El triomf en la modalitat fou per a Twelfik Blaoui que va tornar a repetir Or i va demostrar que amb unes “cressi gara” també es poden  fer molts metres, en aquest cas 132m i un nou rècord d’Algèria al seu palmarès.

El trofeu a la progressió fou per a David Gabernet. Aquest premi valora la progressió personal de cada apneista mitjançant coeficients en funció de les màximes personals i premia la evolució independentment de les marques que posseeixin.

En finalitzar l’acte d’entrega de medalles va tenir lloc un sorteig de material gràcies a gentilesa dels patrocinadors que han col·laborat en aquesta segona edició i que foren:

Apnea y Pesca Shop

Espealon Freedive – Distri-DMG – www.pasionpescasubmarina.com

Teràpies Ostmön

Així es tancava una jornada on novament l’apnea va brillar a la ciutat comtal, us esperem a tots a la propera.

 

Crònica: Juanma Molleja

11543193_625040044277872_1091110344_o

Resultats

STA

Resultats STA

DYN

Resultats DYN

DNF

Resultats DNF

COL·LABORADORS

logotipo apnea y pesca shop
epsealon_freediving_transparent
LOGO UNIVERSEL PETIT et sans pissette
Ostmon

Related Posts

III Open Costa Brava – V Skandalopetra 2015

cartell-opencb-skandalo-2015-CATEl passat 13 de setembre de 2015 va tenir lloc el III Open Costa Brava i V Skandalopetra, aplegant un any més a un bon nombre d’apneistes disposats a superar un cop més els seus límits. Essent enguany puntuable per a la nova Lliga Catalana d’Apnea AIDA, l’Open Costa Brava fou un any més la […]

READ MORE →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *