III Open Costa Brava – V Skandalopetra 2015

  by    0   0
cartell-opencb-skandalo-2015-CAT

Cartell III Open Costa Brava – V Skandalopetra 2015

El passat 13 de setembre de 2015 va tenir lloc el III Open Costa Brava i V Skandalopetra, aplegant un any més a un bon nombre d’apneistes disposats a superar un cop més els seus límits.

Essent enguany puntuable per a la nova Lliga Catalana d’Apnea AIDA, l’Open Costa Brava fou un any més la única prova de profunditat realitzada a la península ibèrica i constà com sempre de les tres modalitats clàssiques: Pes constant (CWT), Pes constant sense aletes (CNF) i Immersió lliure (FIM).

El lloc triat per a la tercera edició de la prova fou novament la Costa del Montgrí però aquest cop tenint com a port base la localitat de l’Escala, lloc on trobem el centre de busseig International Diving Center i que aquest cop ha estat l’encarregat de dur als participants a bord de l’Estrop 2, un gran vaixell de fins a 44 places que comptava amb totes les comoditats possibles.

Amb un total de 14 participants entre les dues proves es va posar rumb a la badia de roses, lloc triat degut al vent de component Sud que s’havia anunciat.

Sortint de port a les 9 del matí el mar ja presentava una notable mar de fons, fet que va provocar nombrosos marejos entre els participants durant el trajecte. A tot això s’hi sumaria una corrent de component Nord que seria present durant tota la prova però com a contraprestació el mar ens va regalar una visibilitat superior als 20m, factor molt positiu en aquest tipus de proves.

DSC_0064

Twefik Blaoui

Com és habitual l’ordre de participació es va establir de major a menor marca anunciada. El primer participant a competir fou l’algerià Twefik Blaoui qui havia anunciat -50m CWT, el segon participant seria Mihhail Antonjuk d’Estònia amb una marca anunciada de -34m FIM.

En categoria CWT Pes constant l’algerià Twefik Blaoui no va poder assolir la fondària anunciada degut i va girar pocs metres abans de tocar el plat establint la major marca del campionat en -43m. No obstant li va valdre per obtenir els punts necessaris per proclamar-se vencedor en aquesta categoria. El segon i tercer lloc varen ser per a Francesc Carreras amb -26m i Eva Raimundez amb -21m respectivament.

DSC_0100

Juanma Molleja

En categoria FIM immersió lliure el clar guanyador va ser Juanma Molleja amb una marca de -30m que li va valdre l’or, 10 metres més que el segon i tercer classificat Andreu Corvillo i Cristina Soriano, els quals varen obtenir la medalla de plata conjuntament amb una marca de -20m.

La modalitat de Pes constant sense aletes (CNF) no va gaudir enguany de participació, sens dubte la més dura i que exigeix una major preparació.

Un cop acabat el III Open Costa Brava va tenir lloc un dels moments més emotius de la jornada. Apnea Catalunya havia decidit sumar-se a la iniciativa proposada per AIDA International en record de la recentment desapareguda Natalia Molchanova. Tots els participants, col·laboradors i acompanyants que ho varen desitjar van formar una cercle a l’aigua agafats de les mans i varen realitzar un minut de silenci en apnea. El moment va quedar enregistrat i el compartim en homenatge a qui fou la més apneista de tots els temps.

Acabat el tribut a Natalia Molchanova es donava el tret de sortida a la V Skandalopetra. Aquesta prova consta de tres categories o fondàries a assolir: 10, 20 i 30 metres. Recordem breument les normes: No es podia dur vestit de neoprè, ulleres, aletes, ploms, tub ni cap altre element a part del banyador i un noseclip si es volia.

DSC_0514Amb un pes de 12kg la pedra és l’únic element que ajuda als participants a baixar cap a les profunditats i es una gran labor d’equip, ja que és el company que es troba a bord de l’embarcació qui ha de frenar la corda a fi de no superar la fondària marcada i esser el més precís possible, passar de llarg o fer curt suposa penalització. A tot això comptarà el temps, essent l’equip més ràpid en tornar a superfície el guanyador de la prova.

Ferran Sayeras

Començava la prova amb la categoria 10m i tots els participants força motivats tot i que per molts era el primer cop que la practicaven.

Els nervis eren evidents, inclús per als experts. Endinsar-se al blau sense cap tipus d’ajuda, tal i com ho feien els grecs segles enrere no deixa de ser una de les experiències més emocionants que es pot viure en aquest esport.

 

Finalment i contra tot pronòstic es proclamaven guanyadors en categoria 10m la parella formada pels debutants Miguel Estepa i Cristina Soriano, realitzant Miguel una marca quasi perfecte de 9,9m.

Malauradament el fort vent va augmentar fins al punt de no fer segures la realització de les dues categories restants, 20 i 30m, i es va posar punt i final a una divertidíssima jornada plena de bons records.

Un cop a port els participants es varen dirigir cap a les instal·lacions de l’International Diving Center on disposaven de vestuaris.

Posteriorment i en una de les còmodes sales de que disposa el centre es va resalitzar l’entrega de medalles i el sorteig del material aportat pels patrocinadors de la prova.

La jornada es va tancar amb un meravellós dinar organitzat també pel mateix centre de busseig.

DSC_0861

Moltes gràcies a tots i fins la propera edició!!

Resultats

resultats_opencb2015


Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *