I Open Costa Brava & IV Skandalopetra

  by    0   0

El passat 6 de Setembre va tenir lloc a l’Estartit (Girona) la primera edició de l’Open Apnea Costa Brava, primera prova oficial AIDA de profunditat de tot l’estat espanyol i que ha acollit també la quarta edició de la ja famosa prova d’Skandalopetra.

Després d’un exitós assaig l’any passat, enguany l’Open Costa Brava s’ha pogut estrenar sota normativa de competició AIDA International, tot gràcies a la creació de la AEA-AIDA Espanya, l’Associació Espanyola d’Apnea esportiva i a dos dels nous jutges de que disposa, en aquesta ocasió Ferran Sayeras i Oriol Navarro.

Apnea Catalunya com a associació organitzadora de l’esdeveniment va tornar a triar el millor escenari per a una prova d’aquestes característiques, es tracta del meravellós entorn de les illes Medes, davant la costa del Montgrí i que va tenir com a port base l’Estartit.

Novament va comptar  amb representació internacional gràcies a la assistència de participants d’Itàlia i Israel que completaven el gruix de participants, arribats la majoria de Barcelona i rodalies i també Girona.

Amb un total de 13 participants, dels quals 9 participarien en totes dues proves, es donava el tret de sortida cap a les 9 del matí a bord de l’Estrop, el vaixell encarregat de dur-los al lloc on es realitzaria la prova.

Un mar completament pla donava la benvinguda, res de vent i un temps agradable que va acompanyar durant tot el matí, unes condicions immillorables.

La prova permetia als participants de competir en una de tres modalitats possibles: Pes constant amb aletes (CWT), Immersió lliure (FIM) o Pes constant sense aletes (CNF).

Les marques anunciades dies abans en el moment de la inscripció conformarien l’ordre de sortida i es realitzarien de major a menor fondària. El primer a participar seria el català Abel Reina amb una marca anunciada de -55mts en modalitat d’Immersió lliure (FIM)  i la prova tancaria amb una marca de -20mts anunciada pel debutant Cesc Carreras en modalitat de Pes constant amb aletes (CWT).

El català no aconseguía assolir la marca anunciada quedant-se a només 5 metres del plat. Destacar les actuacions de l’italià Pietro Antolini amb una marca assolida de -46mts en una de les modalitats més dures, el Pes constant sense aletes (CNF) i on també va destacar la imparable Mara Torrealba que amb una marca de -30mts es va apuntar un nou record d’Espanya a la seva llista, i ja en van 5.

Albert Tudela fou guanyador en la modalitat de Pes constant amb aletes (CWT) amb una marca de -33mts i Regina Malles, la canària incombustible, es va proclamar guanyadora en la modalitat d’immersió lliure amb -30mts.

op14_mara_fim
op14_estrop
op14_sea
op14_judge
sk_20_oriol_vertical

La Skandalopetra arribava ja a la seva quarta edició com una prova consolidada i coneguda per molts dels participants que es van animar un cop més a provar aquest estil que ens retorna als orígens d’aquest esport.

Anomenada per alguns com la Formula 1 del mar, aquesta modalitat manté l’esperit desafiant d’enfrontar-se a les profunditats simplement amb l’ajuda d’una pedra i una corda, en equips de 2 i cercant la fondària exacte en el menor temps possible.

Tres profunditats a batre: 10, 20 i 30 metres. La normativa recorda que no està permès l’ús de cap tipus de màscara, aletes o vestit de neoprè, únicament banyador i pinça pel nas en el cas de voler anar agafat de la pedra amb les dues mans.

Enguany 13 valents i valentes van afrontar el repte, molts d’ells per primer cop. Divertíssim, trepidant i ràpid, els adjectius més utilitzats pels qui ho provaven.

En categoria 10 mts els guanyadors de la Skadalopetra 2014 van ser Albert Tudela i Marc Jacas, quedant per davant de la parella formada per Pietro Antolini i Cesc Carreras per pocs segons i fondàries molt aproximades. El tercer millor temps va ser per Juanma Molleja i Andreu Corvillo.

En categoria 20 mts el guanyador va ser Oriol Navarro formant equip amb Gabi Juanes. El barceloní i actual subcampió d’Espanya d’apnea estàtica demostrava així seguir en un bon estat de forma.

Aquest cop la categoria 30 mts va quedar deserta, molt probablement degut al cansament acumulat després de dues proves seguides, o a que ja s’acostava l’hora de dinar :-)

Un cop a Port es va realitzar l’entrega de medalles posant punt i final a la prova. Tot seguit molts dels participants van anar a dinar plegats per arrodonir aquesta idíl·lica jornada.

Satisfets volem donar les gràcies a tots els participants per donar sentit a aquesta pionera prova i a tots els qui han col·laborat per fer-ho possible,

fins la propera!

sk14_oriol
sk14_kolaouzeris
Javi Porras
logo_aida_small_trans
LogoAEA
sirena_dive_center

Related Posts

III Open Costa Brava – V Skandalopetra 2015

cartell-opencb-skandalo-2015-CATEl passat 13 de setembre de 2015 va tenir lloc el III Open Costa Brava i V Skandalopetra, aplegant un any més a un bon nombre d’apneistes disposats a superar un cop més els seus límits. Essent enguany puntuable per a la nova Lliga Catalana d’Apnea AIDA, l’Open Costa Brava fou un any més la […]

READ MORE →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *